Story Begins Here
say(s) hello

Ka-ching Ka-ching!


Hello There!




👱🏻‍♀️ Nurul Aida
👀 27
👜 Accountant

👩🏻‍💻fb : Nurul Aida Mohd Noor
👩🏻‍💻twitter : aida_purplish
👩🏻‍💻instagram : _nurulaidaaa

Shout To Me

letak link anda yang betul.
No Harsh words allowed here.


Thank You



Big Thanks


Template By: Intan Aqilah
Basecodes By: Yaya
Re-Edit By: Aida Purplish


entry hari khamis

Thursday, 8 July 2010 | 22:08:00 | 2 comment(s)

hari ni kelas start pukul 8.30 am.
bangun pagi, aaahh! mengantuknya.
malasnya nak bangun.
solat subuh, mandi, siap pergi kelas.
jalan kaki pergi menara.

kelas pertama hari ni, MAF330.
gladly, no lecturer yang garang.
she's kind and kinda cute.
huhu.
she's not muslim. indian i think.

next, AUD390.
kat DK1.
oh ramainya.
3 kelas. terasa kekok pulak.
rupanya, kelas kitorang bertembung dengan kelas 4F, CTU.
no wonder la pelik sbb lecturer lelaki yang masuk.
i thought yang dia yang akan ajar kitorang kuliah.
tutorial class, lecturer lain.
so, diorang keluar. we stay.
mak ai, ngantuk kau belajar audit.
dahlah tak ada buku.
tak nak beli coz nak jimat duit gila gila sem ni.
duit dah ting tong.
tak tahu bila duit jpa nak masuk.
plus, pickpocket curi duit ayah kat italy baru baru ni.
banyak sangat sampaikan mmg kena jimat la.
thousands kot.
ayah pon dah pesan, tak payah beli buku baru.
just tanya tanya kot kot ada senior yang nak jual buku diorang.
i don't know senior2 kat sini.
so, just want to make photocopy buku yang gila tebal tuh.
berbalik kelas tadi, boring.
she asyik ulang benda sama.
asyik asyik, auditors must be independent person.
adoiyai, boring aku.
usha usha jam kat tangan, lambatnya.
aku dah lapar, nak makan. huu.

last kelas, TAX370.
kelas yang aku tak suka kot sem ni.
eventhough minat gila dengan tax sem lepas, but now, the lecturer is different.
dia ajar sangat laju.
tulis tak berapa faham.
boleh faham sikit.
cuma tak sure dpt jwb past year atau tak.
ada homework already.
esok kot baru nak buat.
hari ni nak relaks. huhuhu.

ouh, petang tadi buat pertama kalinya, kor sispa ada ujian fitness untuk pengambilan pegawai kadet batch pertama sispa.
since dah tukar nama, and secara rasminya kor pertahanan awam uitm, s. alam ditukar nama jadi sispa, tak ada komander ah.
semua dah dipanggil pegawai kadet.
and kitorang lepas sem 5, akan ditauliahkan sbg leftenan muda.

aku sebagai ajk turun padang.
aku bandingkan dengan ujian fitness palapes laut yang aku pernah buat sem 1 dulu.
i know yang this is new for us, so there's no need to bandingkan dengan palapes yang dah lama tu.
ujian fitness diorang memang tough gila.
lari 6 pusingan (2400 meter), vertical jump, sit up, push up, dengan apa tah napa lagi satu tu.
kitorang punya sit up, push up, vertical jump, weijing (tak tahu sebut + eja macam mana), big test.
big test ujian cara athlete.
lari ulang alik but ikut beep.
kalau tak sampai garisan selepas beep, kena out lah.

okay, that's it for now.
tengok dulu ada idea tak nak tulis entry baru.
nnty orang update lagi. :)


Older Post | Newer Post


All rights reserved ® aida purplish ❤ 2013.