Story Begins Here
say(s) hello

Ka-ching Ka-ching!


Hello There!




👱🏻‍♀️ Nurul Aida
👀 27
👜 Accountant

👩🏻‍💻fb : Nurul Aida Mohd Noor
👩🏻‍💻twitter : aida_purplish
👩🏻‍💻instagram : _nurulaidaaa

Shout To Me

letak link anda yang betul.
No Harsh words allowed here.


Thank You



Big Thanks


Template By: Intan Aqilah
Basecodes By: Yaya
Re-Edit By: Aida Purplish


ayah aku cakap..

Friday, 20 August 2010 | 21:19:00 | 2 comment(s)

petang semalam, ayah aku telefon. time tu aku tengah study financial management. ayah aku still kat sabah, kerja kat sana. tapi, dia jarang kat sana. sebab lagi banyak kerja dia kat kl ni. ni lebih kurang part of our conversation petang semalam.

ayah : minggu ni balik tak?
aku : tak. sebab minggu ni ada test.

ayah : test hari apa?
aku : jumaat, sabtu, ahad, selasa, rabu.

ayah : ahad pun ada test?
aku : aah. so, tak dapat la balik.

ayah : ayah balik minggu ni. ayah beli tiket balik sebab ingatkan nyah (panggilan aku di rumah) balik minggu ni. ayah balik sampai isnin.
aku : (terdiam). minggu depan pun nyah tak balik. start cuti nanti baru nyah balik.

ayah : ayah pun tak balik time tu. tak ada orang la kat rumah. nyah tak balik. ayah ingat nyah balik.
aku : kak yong, ecah kan ada.

ayah : kak cik pun tak balik. ayah telefon dia. dia cakap tak balik.

end of conversation. ada lagi. tapi part ni je yang aku nak cerita. tahu, aku rasa nak menangis je. aku rindu nak balik walaupun minggu lepas aku dah balik. disebabkan ada test, aku tak dapat balik. next week pun tak dapat balik sebab ada latihan mingguan. ngok ngek je. aku rasa terharu sebab ayah aku beli tiket balik dari sabah semata mata ingatkan aku balik. mak aku cakap yang ayah aku tak balik bulan puasa ni. tapi disebabkan aku, ayah balik. tapi aku pulak tak balik. sedihnya.. :'(


Older Post | Newer Post


All rights reserved ® aida purplish ❤ 2013.