Story Begins Here
say(s) hello

Ka-ching Ka-ching!


Hello There!




👱🏻‍♀️ Nurul Aida
👀 27
👜 Accountant

👩🏻‍💻fb : Nurul Aida Mohd Noor
👩🏻‍💻twitter : aida_purplish
👩🏻‍💻instagram : _nurulaidaaa

Shout To Me

letak link anda yang betul.
No Harsh words allowed here.


Thank You



Big Thanks


Template By: Intan Aqilah
Basecodes By: Yaya
Re-Edit By: Aida Purplish


ceritera raya 2

Monday, 13 September 2010 | 22:20:00 | 0 comment(s)

hari ni dah masuk 4 syawal, tapi baru nak berstory mory pasal raya pertama. eheh. ketinggalan betul la. xp. bukan apa, line giler lembap, nak online pun rasa sakit hati je. baik online kat rumah. huhu. my raya was great eventhough tak dapat banyak duit raya. but, tak pe la kot since memang tak banyak pergi beraya pun. yang banyak of course la dari mak and ayah. at least ada la jugak kan. i ♥ raya sebab dapat duit raya. hehehe.

raya pertama at kg gajah
bangun awal pagi. tolong mak kat dapur. sediakan juadah raya. menu mee bandung and nasi impit. menu terbaik dari mak. i ♥ both! sangat sedap mak masak. ;)) bersarapan then bersalaman dengan ayah mak. tangan hulur kemaafan, pulangan duit raya. kihkih. disebabkan raya jatuh hari jumaat, pagi tu memang tak ada orang datang beraya. after solat jumaat, kitorang pergi beraya kat rumah opah cik and rumah sedara sebelah mak. penuh juga. terserempak pulak dengan pakyang, makyang and family. perut yang kenyang diisi lagi dengan juadah raya. hai, gemuk la ai. tak pe, setahun sekali je. (ayat sedapkan hati) ceh! xp

sampai malam. tengok tengok pak unggai dah tunggu depan kg. tak tahulah lama ke diorang tunggu. jemput masuk and hidangkan makanan. lepas tu datang pulak jiran terdekat, penuh ruang depan tu. dah tak ada tempat nak duduk. adoiyai, aku ingat lepas sampai, bolehlah terus mandi. tapi time time macam ni lah baru ramai datang. balik je diorang, penuh singki dengan pinggan mangkuk yang perlu dibasuh. aku basuh sampai lenguh. entah berapa lama aku kat dapur, basuh basuh basuh. dah habis basuh, lega rasanya. terus mandi, solat and masuk tidur.


Older Post | Newer Post


All rights reserved ® aida purplish ❤ 2013.