Story Begins Here
say(s) hello

Ka-ching Ka-ching!


Hello There!




👱🏻‍♀️ Nurul Aida
👀 27
👜 Accountant

👩🏻‍💻fb : Nurul Aida Mohd Noor
👩🏻‍💻twitter : aida_purplish
👩🏻‍💻instagram : _nurulaidaaa

Shout To Me

letak link anda yang betul.
No Harsh words allowed here.


Thank You



Big Thanks


Template By: Intan Aqilah
Basecodes By: Yaya
Re-Edit By: Aida Purplish


zaman sekolah memang seronok

Tuesday, 23 November 2010 | 00:29:00 | 3 comment(s)

salam bloggers! makin lama blog ni rasa makin boring pulak. yelah, nak update blog pun tak ada idea. asyik asyik itu je. but i try to update jugak even tak ada entry best pun. tak kisah kan? hee~

peperiksaan spm start esok. so, nak wish la to all spm candidates best of luck! terutama for my lovely niece, anis syahira. try your best! nanti dah habis spm, kita lepak sama sama ok. :) jangan malas study. hujung minggu ni kitorang balik taiping, kawal anis habis habisan. tak belajar siap! huu~

and to amirul, my cousin, best of luck too! jangan main main sangat. i know yang amirul pandai. boleh buat. eventhough mirul banyak main, tapi result boleh tahan gempak. buat betul betul ok! :)

hmm. tiba tiba teringat pulak time zaman sekolah dulu. bila ambil spm, memang takut habislah. time sekolah dulu, saya tak pandai pun. subjek add maths, physic, chemistry memang teruk lah result. tapi boleh lagi main main. saya study last minute. hari pertama exam tu, my family sanggup datang ke TTJ untuk support saya. abis exam pagi tu, saya terus follow diorang pergi hotel, makan bekalan yang mak saya masak. then, balik terus ke ttj untuk jawab paper petang tu.

memandangkan tahun tu, paper akaun paper last, memang sunyilah asrama sebab ramai students dah balik. terasa jugaklah bila tengok hostel sunyi. nasib baik budak bilik ramai budak akaun. so, tak terasa sangat. minggu last tu kitorang decide untuk sarapan kat dewan makan. yelah, tinggal budak akaun je. kesian makcik makcik yang masak. siapa nak makan kalau bukan kitorang. lagipun kitorang nak jadikan sebagai kenangan before kitorang tinggalkan ttj. last day tu, lepas paper akaun 1 pagi tu, kitorang decide nak masuk hostel lelaki sementara tunggu paper LCCI start. 30 minit je tinggal, tapi sempat lagi kitorang melawat hostel lelaki. seronok jugaklah sebab bukan senang nak masuk. hostel lelaki kot. gila apa nak masuk. time tak ada orang ni lah masanya. bagus jugak bila paper akaun buat last. kitorang conquer abis satu sekolah. hehe~ :)

zaman sekolah dulu memang best. pernah jugak fly duduk rumah kawan. tapi nasib baik tak pernah kantoi. ala, tu pun fly time nak spm. kebetulan budak bilik pun fly malam tu. memang ada guard masuk bilik kitorang spotcheck make sure cukup tak budak bilik. cuak jugaklah bila kawan bilik msg bagitahu. nasib baik ada dia, boleh cover lagi. :)

bila masuk ttj nilah saya mula kawan dengan lelaki. seronok jugak ye bercinta dengan kawan sekolah. boleh jumpa selalu. kihkih. xp. port biasa dating kat library la. kitorang ni librarian. biasa jumpa situ la. kalau prep petang, kadang kadang study situ. dia tu pandai add maths, so mintalah dia ajarkan add maths. tapi pernah jugak terkantoi dating. masa dia last paper, jumpalah dia kat kelas. sebab dia nak balik malam tu. tak pasal pasal kantoi dengan cikgu HEP. terus saya balik dorm, menangis sebab malu. huhu. penatlah dia pujuk. tapi saya tak layan. tak pasal pasal saya marah dia. hehe.

banyak kenangan manis dan pahit zaman sekolah ni. kalau dulu, memang benci zaman sekolah. nak cepat cepat masuk u. tapi sekarang, saya rindu. teringin rasanya nak masuk sekolah balik. zaman muda mudi. hehe~


Older Post | Newer Post


All rights reserved ® aida purplish ❤ 2013.