Story Begins Here
say(s) hello

Ka-ching Ka-ching!


Hello There!




👱🏻‍♀️ Nurul Aida
👀 27
👜 Accountant

👩🏻‍💻fb : Nurul Aida Mohd Noor
👩🏻‍💻twitter : aida_purplish
👩🏻‍💻instagram : _nurulaidaaa

Shout To Me

letak link anda yang betul.
No Harsh words allowed here.


Thank You



Big Thanks


Template By: Intan Aqilah
Basecodes By: Yaya
Re-Edit By: Aida Purplish


minggu yang penuh dengan quiz dan test

Friday, 25 February 2011 | 18:34:00 | 0 comment(s)

salam bloggers!

sorry for not updating blog. lama jugak kan. almost 1 week. sorry, minggu ni i have a hard time. dari selasa until today, saya tak cukup rest. i got CRG quiz on selasa, then rabu thought that there will a korean quiz in a class but bukan buat dalam kelas. buat sendiri as a homework rupanya. khamis got MGT quiz and today, got PSA quiz and BEL presentation. and saya akan bertambah penat sebab ahad ni start common test until this tuesday. gladly, no test for tomorrow. kalau tak, mahunya pengsan saya.

and glad jugak selasa ni not our team group to present CTU and the CTU quiz will be postponed to the next next tuesday.

semalam saya jadi kelam kabut bila turn saya untuk present BEL hari ni. and i'm the 9th presenter. time tu rasa macam adui. dahlah ada quiz PSA, 4 bab yang mana semuanya fakta. lepas tu, attention grabber tak fikir lagi nak buat apa. tak ke kelam kabut. tapi thanks kat tiqa. she gave me an idea and saya buat ikut idea dia. but a little bit different. nasib baik jugaklah saya dah siapkan slide and prepare speech awal awal. so, tak kelam kabut sangat.

so, bila dah sampai hari ni bila nak tunggu my turn tu, memang nervous habis. tapi bila dah berdiri kat depan tu, nasib baiklah ada rostroom (betul ke eja ni?), tak nampak sangat rasa nervous. tau, kaki saya tak boleh berdiri tau. my leg is shaking. sekurang kurangnya dengan adanya rostroom ni, tak nampak sangat. saya boleh letak tangan saya atas rost room tu.

bila practise, most of my time yang saya rekod around 4 minit 40 saat. kadang kadang je saya tercepat. so, saya lambatkan speech saya. but time last point, bila loceng pertama berbunyi sebagai peringatan there is one minute left. saya jadi kabutlah. so, saya present cepat cepat. tapi time conclusion, loceng dah bunyi. dah 5 minit. so, lebih sikit masa. tak apalah kot.

overall, i think yang it was really ok. i tried my best speaking in front of my classmates, make eye contact with them and try to be calm as possible. eventhough time present tu, i saw some of the guys make a serious face buat saya rasa pelik. i know yang this is a serious topic which is about baby dumping. but puas jugaklah because everybody make an attention to my speech.

okay, presentation dah selesai. saya lega. sekarang masa untuk fokus untuk common test pulak. :)


Older Post | Newer Post


All rights reserved ® aida purplish ❤ 2013.