Story Begins Here
say(s) hello

Ka-ching Ka-ching!


Hello There!




👱🏻‍♀️ Nurul Aida
👀 27
👜 Accountant

👩🏻‍💻fb : Nurul Aida Mohd Noor
👩🏻‍💻twitter : aida_purplish
👩🏻‍💻instagram : _nurulaidaaa

Shout To Me

letak link anda yang betul.
No Harsh words allowed here.


Thank You



Big Thanks


Template By: Intan Aqilah
Basecodes By: Yaya
Re-Edit By: Aida Purplish


da 2 bulan dapat lesen baru nak try drive

Wednesday, 18 May 2011 | 01:49:00 | 0 comment(s)

salam bloggers!

my life sangat ok sekarang ni. i do feel good. even though masalah tu tak selesai lagi. tak nak fikir lagi pasal tu buat masa ni. it takes time. everything happens for reason. but i can't see yet the reason why it have to be like this. uhuh~

tadi buat pertama kalinya saya drive after 2 months++ after i got my license. tu pun asyik kena marah dengan mak je. aduh. ni yang tak seronok ni. yelah, mak tak yakin oang boleh bawa lagi. tekan minyak salah, tak tekan pun salah. dah lah saya ni jenis suka tekan minyak. huu~ lepas tu bila bawa kereta auto ni lain sikit dengan manual. yang tak biasanya kalau manual kita guna dua dua kaki pijak clutch, brek dengan minyak. tapi ni guna kaki kanan je. dah tu stereng pulak kena pegang kuat. tak pegang kuat mak marah. mak kata kereta auto ni terlepas sikit nanti senang lari. aduh, memang tak seronoklah drive macam ni. bayangkan kalau ayah pulak kat sebelah, lagilah. ayah pun asyik tegur je kalau drive.

oklah, percubaan pertama sangat meyakinkan. ceh, kena marah je tadi. huu~ next time ada lagi. practice makes perfect. tak lama lagi boleh lah bawa kereta kan? tak sabar. hee~ lagipun nanti after pergi bandung, nak balik taping. mak kata boleh try drive kat taman tasik taiping tu. kat situ tak banyak kereta. kalau dah lepas, rasanya mak ayah boleh la kot lepaskan orang bawa kereta sendiri. rasanyalah. hajat di hati nak kereta myvi pink tu. tapi tak dapatlah. ayah tak nak beli. mak suka kereta tu tapi mak kata beli jelah bila dah kerja nanti. lambat lagilah. saya ada 2 tahun lagi tahu, 4 semester lagi baru habis. tu baru habis belajar. dah tu mak suruh sambung ambil master pulak. lagilah lambat nak beli kereta tu. huu~ tapi since ayah pun dah diberikan kereta oleh pihak pejabat, kereta ayah lagi satu tu bolehlah kitorang guna kan. :)


hajat di hati nak memiliki kereta ni tak kesampaian. uhuh~

oh ye, tadi pergi JJ Au2, mak ajak makan sizzling. sambil sambil tu usha usha la pelajar2 af. time tu kelas cikgu syafi. pergh, ramai giler orang tengok. petang petang je ramai. penuh tempat parking. ni semua gara gara penangan af. kalau tak, tak adalah sepenuh ni kan. nak cari parking pun susah. huu~

cakapdalamhati; plan nak jogging esok cancel. excited dah. nak kuruskan badan ni. huu~ tapi disebabkan hari ni tidur lambat, confirm lah bangun lewat esok. kuikui. tak jadilah tu. hee~ xp


Older Post | Newer Post


All rights reserved ® aida purplish ❤ 2013.